Upp till 500 000:-
Samla dyra lån
Svar inom 24h
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 500 000:-
Svar inom 7 minuter
Samla tidigare lån
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 350 000:-
Dubbel bonus med Ica kort
Lös dyra krediter
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 500 000:-
Samla lån
Ingen säkerhet
Läs mer
Gratis ansökan

AXO finans är en låneförmedlare som hjälper en potentiell låntagare att hitta ett privatlån som passar den personen. Målet för AXO finans är att hitta det bästa möjliga privatlånet baserat på den potentiella låntagarens ekonomiska förutsättningar. AXO finans erbjuder sig att hjälpa en låntagare att hitta ett privatlån på upp till 500 000 kr med en löptid som passar låntagaren och med hjälp av AXO finans så slipper låntagaren själv att leta efter de långivare som erbjuder en låg ränta och ansöka till varje sådana långivare. För AXO finans sköter hela den biten då det enda som krävs är en enda ansökan för att ansöka hos samtliga samarbetspartners som AXO finans har.

Oavsett vad det är som en låntagare vill låna pengar för så kommer AXO finans att försöka att hjälpa låntagaren att hitta en långivare som erbjuder den lägsta räntan och med de absolut bästa villkoren som går att få. Det finns även en extra trygghet i att använda sig av en låneförmedlare då dessa står under Finansinspektionens tillsyn. De kommer också att se till att låntagaren får en lista med alla valbara långivare som är villiga låna ut pengar till låntagaren så att det blir en klar översikt över skillnaderna mellan de olika långivarna.

Betalningsanmärkningar
AXO finans tillåter inte, trots att de enbart är en låneförmedlare att de som ansöker om ett privatlån har betalningsanmärkningar. Låntagaren får inte heller ha ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten då dessa ansökningar inte kommer att godkännas. Men om man har en betalningsanmärkning som är på väg att försvinna och man har möjligheten att vänta till dess så finns det en stor fördel med att använda sig av AXO finans. Först och främst så kommer de hjälpa låntagaren att hitta ett privatlån som verkligen passar och som kostar så lite som möjligt för låntagaren.

Men om man har betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten så ska man inte använda sig av AXO finans då det helt enkelt inte kommer att hjälpa personen. Tvärtom så kommer det enbart bli en onödig förfrågan hos Upplysningscentralen som hade kunnat undvikas.

UC
AXO finans använder likt alla andra låneförmedlare och långivare sig av Upplysningscentralen för sina kreditupplysningar. Det betyder att en förfrågan kommer att registreras hos UC om man gör en ansökan hos AXO finans. Men fördelen man får när man använder sig av AXO finans är att det enbart krävs en enda kreditupplysning för att ansöka om ett privatlån hos samtliga av AXO finans samarbetspartners. Något som annars hade krävt ett betydligt större antal kreditupplysningar för att låntagaren ska få samma översikt som personen får när ansökan går genom AXO finans.

Men det är viktigt att en potentiell låntagare läser igenom de krav som AXO finans ställer för att de ska hjälpa en låntagare att hitta ett privatlån. Annars riskerar låntagaren att det blir en helt onödig förfrågan som enbart kommer att påverka framtida låneansökningar. För om en låntagare har för många förfrågningar så kommer det inte att ses som något positivt av en långivare då dessa ser det som en varningsklocka att ha alltför många förfrågningar.

Krav för att få låna pengar

AXO finans ställer följande generella krav för att hjälpa låntagare att hitta ett privatlån:
Minst 18 år gammal
Lägst 120 000 kr i årsinkomst
Inga betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten

AXO finans ställer de här generella kraven för att hjälpa en låntagare att hitta ett privatlån och om man som låntagare inte uppfyller de kraven så kommer AXO finans inte kunna hjälpa personen. Beroende på vilket belopp som ansökan gäller så kan det krävas en högre årsinkomst än den som finns som ett generellt krav och det skiljer sig även mellan de olika långivarna som AXO finans samarbetar med. Men om man som låntagare uppfyller de generella kraven så har man en väldigt stor möjlighet att kunna få hjälp att hitta ett privatlån genom AXO finans.

De rekommenderar även att de som bor som sambo eller är gifta ansöker om lånet gemensamt då det kommer att öka möjligheterna att få lånet beviljat. Om man har den möjligheten så kan det avsevärt förbättra en potentiell låntagarens kreditvärdighet och leder nästan alltid en lägre ränta i slutändan och chanserna att lånet kommer bli beviljat är som sagt mycket högre.

Nackdelar med AXO finans
Trots att AXO finans enbart är en låneförmedlare och inte själva lånar ut några pengar så har de väldigt högt satta krav på de som använder sig av deras tjänst. Det kan vara som så att det här är de krav som AXO finans har för att de helt enkelt inte samarbetar med en långivare som accepterar låntagare som inte uppfyller dessa. Men att helt ta bort möjligheten för en person med betalningsanmärkningar att använda sig av deras tjänst är inte vanligt då det finns långivare som accepterar detta. Även om det inte är jättemånga sådana långivare så finns det fortfarande och man kan då fråga sig om AXO finans helt enkelt inte samarbetar med dessa eller om de själva har valt att inte hantera den typen av ansökningar.

Annars så är AXO finans som de flesta andra låneförmedlare och har rätt generella krav utöver betalningsanmärkningar och som i är likvärdiga andra låneförmedlare.

Sammanfattning
AXO finans är en bra låneförmedlare som gör det möjligt för en potentiell låntagare att hitta ett privatlån på upp till 500 000 kr. Då AXO finans inte lånar ut några pengar utan enbart förmedlar och hjälper både långivare och låntagare så är det en bra tjänst som förenklar för en låntagare framförallt att hitta den bästa möjliga långivaren.

Då man som låntagare får möjligheten att få fram en lista på de räntor och avgifter som varje långivare erbjuder en att betala för det lånet man vill ha så får man en klart bättre översikt över vilka valmöjligheter som finns. Så genom att använda sig av AXO finans så kan man antingen få ett bättre och billigare lån än det man redan har eller hitta ett nytt sådant och där man kan känna sig säker på att man kommer betala den lägsta möjliga räntan.