Upp till 500 000:-
Samla dyra lån
Svar inom 24h
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 500 000:-
Svar inom 7 minuter
Samla tidigare lån
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 350 000:-
Dubbel bonus med Ica kort
Lös dyra krediter
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 500 000:-
Samla lån
Ingen säkerhet
Läs mer
Gratis ansökan

De flesta känner numera igen Norwegian som ett stort lågprisflygbolag men inte alla känner till att de även driver en bank som erbjuder både privatlån och kreditkort. Med hjälp av Bank Norwegian så kan en potentiell låntagare hitta ett privatlån på mellan 5000 och 500 000 kr med en flexibel löptid som gör att en potentiell låntagare får en möjlighet att få just det privatlånet som passar låntagaren.
Bank Norwegian håller även en väldigt låg ränta jämfört med många andra långivare och de har även betydligt högre krav än vad många andra långivare har. På det sättet kan de minska riskerna och därmed även sänka räntan, något som gynnar de som har möjligheten att få ett privatlån från Bank Norwegian.

Bank Norwegian ligger även i toppen över det belopp som de erbjuder en låntagare att låna då de erbjuder ett privatlån på hela 500 000 kr. Något som inte är vanligt att en långivare erbjuder och det gör att även de låntagare som behöver ett större privatlån har en möjlighet att dra nytta av Bank Norwegians låga ränta. Trots att Bank Norwegian är en relativt ny bank så står flygbolaget Norwegian bakom banken vilket gör att man som låntagare hos Bank Norwegian kan känna sig säker på att det är en pålitlig och trovärdig bank.

Betalningsanmärkningar
Bank Norwegian tillåter inte att deras låntagare har några betalningsanmärkningar. Oberoende av storlek eller hur gammal som betalningsanmärkningen är så kommer en ansökan från en person som har en betalningsanmärkning inte att godkännas. Bank Norwegian tillåter inte heller att en potentiell låntagare har ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten oavsett vilket belopp den skulden är på.

Om man har möjligheten att vänta tills att betalningsanmärkningen eller betalningsanmärkningarna försvinner så är det att rekommendera då Bank Norwegian har en väldigt låg ränta. Men för de flesta så är det tyvärr inte ett alternativ som de kan överväga då en låntagare oftast behöver ett lån inom en snar framtid och sällan flera månader framöver. Även om det självklart kan finnas tillfällen där en låntagare kan planera detta om det gäller planerade utgifter.

Men om man har betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten så finns det ingen anledning att ansöka om ett privatlån hos Bank Norwegian. För den ansökan kommer inte att beviljas och det blir enbart en onödig förfrågan hos Upplysningscentralen.

UC
Bank Norwegian använder sig likt de flesta långivarna inom privatlån av Upplysningscentralen för sina kreditupplysningar och det betyder i korthet att en förfrågan kommer att registreras hos UC när en låneansökan görs. Om man uppfyller de krav som Bank Norwegian ställer på sina låntagare så finns det ingen anledning att inte ansöka om ett privatlån från Bank Norwegian. Men om man är osäker på om man uppfyller de krav som ställts så ska man antingen läsa på mer om kraven eller kontakta Bank Norwegian direkt för att få mer information.

Det finns ingen anledning till att ansöka om ett privatlån om man inte uppfyller de grundläggande kraven som ställs på låntagaren då det enbart är en onödig förfrågan hos Upplysningscentralen. En potentiell låntagare som har för många förfrågningar hos UC kan få svårigheter att få lån beviljade då de flesta långivare ser detta som en varningsklocka och är den främsta anledningen till att man alltid ska kontrollera de krav som långivaren ställer.

Krav för att få låna pengar
Bank Norwegian ställer följande generella krav på sina låntagare:
Är över 23 år
Saknar betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
Har varit folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna

Utöver de här generella kraven så tillkommer även ett inkomstkrav och att den potentiella låntagaren passerar en kreditprövning. En sådan kreditprövning ser vilka andra lån eller kostnader som den potentiella låntagaren har och gör en bedömning av betalningsförmågan hos låntagaren. Så om man inte ska använda sig av sitt privatlån till att samla sina andra lån och krediter så kan det vara ett problem om man har alltför många lån eller krediter.

Beroende på vilket belopp som ansökan gäller så kan det även finnas en del andra krav och man kan alltid kontrollera med Bank Norwegian om man är osäker på om man har en tillräckligt stor inkomst för det lånebelopp man vill ansöka om. Men så länge som man uppfyller de grundkrav som Bank Norwegian har och samtidigt har en inkomst så kommer man troligtvis att bli godkänd för ett privatlån. Men kanske inte det beloppet man ansökt om men man kan bli godkänd för ett lägre belopp.

Nackdelar med Bank Norwegian
Bank Norwegian ställer väldigt höga krav jämfört med många andra långivare på den svenska marknaden och framförallt att låntagaren måste vara över 23 år är något som inte är speciellt vanligt. Men då Bank Norwegian håller en väldigt låg ränta i jämförelse med många andra långivare så är det här ett sätt som de använder för att just hålla räntorna så låga. När det gäller lånebeloppen så finns det inget att anmärka på då det är ett väldigt brett spektrum då Bank Norwegian erbjuder ett privatlån på mellan 5000 och 500 000 kr till sina låntagare. Det är helt enkelt en väldigt bra långivare för en potentiell låntagare som saknar betalningsanmärkningar och är över 23 år med en stabil inkomst. För de under 23 år så kommer ansökan inte att bli beviljad av Bank Norwegian.

Sammanfattning
Bank Norwegian är en bank som erbjuder ett väldigt förmånligt privatlån som passar alla från 23 år och uppåt. Om man har en stabil inkomst och saknar betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten så har men en möjlighet att låna pengar hos Bank Norwegian med en väldigt förmånlig ränta. Om man vill samla sina lån och krediter hos Bank Norwegian så går det bra och det finns då en chans för låntagaren att spara stora summor pengar årligen.

För personer som inte är så resursstarka eller har betalningsanmärkningar så är Bank Norwegian inte ett val som de kan välja. Samma sak för de som är under 23 år. Så för att få ett privatlån beviljat hos Bank Norwegian så ska man ha en ordnad privatekonomi och vara över 23 år.