Upp till 500 000:-
Samla dyra lån
Svar inom 24h
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 500 000:-
Svar inom 7 minuter
Samla tidigare lån
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 350 000:-
Dubbel bonus med Ica kort
Lös dyra krediter
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 500 000:-
Samla lån
Ingen säkerhet
Läs mer
Gratis ansökan

Compricer är den största jämförelsetjänsten för privatekonomi och Compricer lån som är en del av detta är en av de största för att jämföra just lån. Med hjälp av Compricer lån så kan man enkelt få en översikt över vilken exempelränta som privatlånen kommer att ha. Men Compricer lån kan även hjälpa till att hitta ett privatlån som passar just dig genom någon av deras rådgivare. För precis som många andra sidor så är Compricer en låneförmedlare som hjälper till att koppla samman långivare med låntagare.

Genom att använda sig av Compricer lån så kan man enkelt hitta ett privatlån som passar en själv och på det här sättet får man även en betydligt lägre ränta då Compricer lån gör en ansökan till alla deras samarbetspartners och på det sättet så får låntagaren en klar översikt över vilka låneerbjudanden som en låntagare kan få. Genom att använda sig av Compricer lån så kan en potentiell låntagare hitta ett privatlån på upp till 500 000 kr och med en löptid på upp till 15 år. Då Compricer lån inte lånar ut några pengar utan enbart förmedlar kontakten så kan man enkelt få en klar översikt över vilka valmöjligheter som finns och vilka långivare som är villiga att låna ut pengar.

Betalningsanmärkningar
Compricer lån tillåter att en potentiell låntagare har betalningsanmärkningar så länge som de uppfyller en del krav. Men den potentiella låntagaren måste ha varit skuldfri hos Kronofogden i minst 6 månader för lån över 30 000 kr. När det gäller lån under 30 000 kr så behöver den potentiella låntagaren inte ha varit skuldfri hos Kronofogden i minst 6 månader. Då Compricer lån är en låneförmedlare så är det här kravet något som de kommit fram till är det som krävs för att en låntagare ska ha en möjlighet att få sitt privatlån godkänt om de har betalningsanmärkningar. Men det betyder inte att alla långivare som samarbetar med Compricer lån kommer att acceptera ansökningar från en låntagare som har betalningsanmärkningar. Något som däremot ingen långivare accepterar är ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten och om man har detta så finns det vid skrivande stund inget som Compricer lån kan göra för att hjälpa den låntagaren. För det finns helt enkelt inga långivare som lånar ut till en låntagare med skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.

UC
Compricer lån använder sig av Upplysningscentralen för sina kreditupplysningar precis som nästan alla andra låneförmedlare och långivare inom privatlån. Men fördelen som en potentiell låntagare får av att använda sig av Compricer låns tjänst är att det enbart kommer att tas en enda kreditupplysning. Så även om alla samarbetspartners som Compricer lån har ser uppgifterna så registreras bara en enda förfrågan, något som underlättar att hålla antalet förfrågningar hos Upplysningscentralen så få som möjligt.

Då antalet förfrågningar kan påverka en låntagares möjligheter att få ett privatlån beviljat så är det något som alla borde tänka på innan de ansöker om ett privatlån. Man måste helt enkelt se till att man uppfyller de krav som långivaren ställer så att man inte ansöker om ett privatlån som låntagaren inte har en möjlighet att få beviljat.

Krav för att få låna pengar
Compricer lån har följande krav för att få hjälp att hitta ett lån på under 30 000 kr:
Vara minst 18 år gammal
Folkbokförd och skriven i Sverige
Fast inkomst från tjänst eller pension
Årsinkomst på minst 110 000 kr
Compricer lån har även följande krav för lån över 30 000 kr:
Vara minst 18 år gammal
Folkbokförd och skriven i Sverige
Fast inkomst från tjänst eller pension
Årsinkomst på minst 110 000 kr
Skuldfri hos Kronofogden sedan minst 6 månader

De här är enbart de generella kraven som Compricer lån tycker att alla potentiella låntagare ska uppfylla för att ha en chans att få ett privatlån beviljat. Men varje långivare som Compricer samarbetar med har sina egna krav och riktlinjer för att bevilja privatlån och därför är det ingen garanti att alla långivare är villiga att låna ut pengar även om man som låntagare uppfyller grundkraven. Framförallt så är det storleken på lånet som avgör hur hög årsinkomst som långivarna anser att låntagaren måste ha. Men om man uppfyller grundkraven så kommer man att kunna hitta ett privatlån men kanske inte på det beloppet som man som låntagare tänkt sig från första början.

Nackdelar med Compricer lån
Då Compricer lån är en jämförelsetjänst och lånförmedlare så finns det nästan inga nackdelar med att använda sig av deras tjänst. Compricer lån kommer enbart försöka att hjälpa en potentiell låntagare att hitta en långivare som är villig att låna ut det belopp som låntagarens ansökan gäller. I bästa fall så får även den potentiella låntagaren en möjlighet att välja mellan flera olika långivare och finansinstitut för att få en så låg ränta som möjligt.

Den enda egentliga nackdelen som finns med Compricer lån är att de inte samarbetar med alla Sveriges banker och finansinstitut även om de samarbetar med de flesta. Det kan betyda att en låntagare hade kunnat hitta ett bättre lån men sannolikheten för detta är väldigt låg. Framförallt så har man som potentiell låntagare inte samma möjlighet att ansöka hos olika långivare på samma sätt som Compricer lån har.

Sammanfattning
Compricer lån erbjuder ett enkelt och smidigt sätt att hitta ett privatlån på upp till 500 000 kr med en löptid som passar låntagaren. Genom en enda ansökan så kan en låntagare ansöka om privatlån hos alla Compricer låns samarbetspartners och det kommer enbart att göras en enda kreditupplysning. Genom att använda sig av Compricer lån så får en potentiell låntagare en översikt som de hade saknat om de försökt göra samma jämförelse själv. Främst för att ingen vill ha så pass många förfrågningar hos Upplysningscentralen som det här skulle innebära och därför är Compricer lån en bra tjänst för den som helt enkelt vill hitta det bästa och billigaste privatlånet. Det kan ta upp till 24 timmar innan alla banker och finansinstitut har haft en möjlighet att lägga in ett låneerbjudande så man ska helst låta den tiden passera innan man väljer det privatlån som man känner passar en själv.