Upp till 500 000:-
Samla dyra lån
Svar inom 24h
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 500 000:-
Svar inom 7 minuter
Samla tidigare lån
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 350 000:-
Dubbel bonus med Ica kort
Lös dyra krediter
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 500 000:-
Samla lån
Ingen säkerhet
Läs mer
Gratis ansökan

Directo.se är en svensk låneförmedlare som fungerar på samma sätt som andra konsumentkreditförmedlingar gör och de står under Finansinspektionens tillsyn. Directo.se erbjuder att hjälpa sina kunder att hitta lån och krediter på upp till 500 000 kr med en löptid på mellan 1 och 15 år. Directo.se är som sagt en låneförmedlare och lånar inte ut några pengar utan hjälper istället en potentiell låntagare att enkelt ansöka om ett privatlån hos samtliga samarbetspartners som Directo.se har.

Det gör att en låntagare enkelt kan få en översikt över vilka låneerbjudanden som de kan få och en låntagare kan även få en möjlighet att på ett enkelt sätt hitta det privatlån med den lägsta räntan. Något som inte är så enkelt om låntagaren skulle göra samma jämförelse själv då en låntagare inte får reda på exakt vilken ränta som långivaren erbjuder låntagaren utan bara en referensränta. Men om låntagaren istället använder sig av Directo.se så får låntagaren all information och kan även se exakt vilken ränta som långivarna erbjuder låntagaren.

På det här sättet så blir det betydligt enklare att jämföra mellan olika långivare baserat på korrekt information och en låntagare kan även få professionell hjälp av en av Directo.se rådgivare.

Betalningsanmärkningar
Directo.se är en låneförmedlare och ställer egentligen inga krav alls på de som använder sig av deras tjänst. Vilket betyder att de accepterar att en potentiell låntagare har betalningsanmärkningar men man ska vara medveten om att det alltid är svårare att hitta en långivare om man har betalningsanmärkningar. Det kan med andra ord leda till att man inte kan hitta ett privatlån med hjälp av Directo.se om man har betalningsanmärkningar men det är inget formellt hinder. Det finns en del långivare som accepterar att låntagaren har betalningsanmärkningar men låntagaren får då betala en betydligt högre ränta än vad de behövt göra annars.

Däremot så finns det inga långivare inom privatlån som vid skrivande stund accepterar att en låntagare har ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Oavsett hur litet eller stort det skuldsaldot är så kommer alla ansökningar där den sökande har ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten att nekas. Så om man vet med sig att man har ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten så ska man inte ansöka om ett privatlån då det bara är en onödig ansökan. Det enda alternativet som finns är att man ser till att betala den skulden innan man ansöker om ett privatlån men man ska vara medveten om att det kan ta tid innan det uppdateras ordentligt.

UC
Directo.se använder sig likt nästan alla långivare och låneförmedlare av Upplysningscentralen för sina kreditupplysningar. Men fördelen man som låntagare får av att använda sig av en låneförmedlare är att det enbart är en kreditupplysning som görs som alla samarbetspartners kan se. Det betyder att man gör flera ansökningar till olika banker och finansinstitut men utan att det blir mer än en enda kreditupplysning. Något som är en klar fördel med att använda sig av Directo.se då många långivare ser förfrågningar hos UC, om de är för många som en varningsklocka. Därför ska man se till att inte göra onödiga ansökningar hos långivare som man redan från början vet att man inte uppfyller de krav som de ställt på sina låntagare.

Krav för att få låna pengar
Directo.se ställer de här kraven för att de ska kunna hjälpa en potentiell låntagare att hitta en långivare som är villig att låna ut pengar:
Minst 18 år
Inkomst från tjänst eller pension
Folkbokförd i Sverige med svenskt personnummer

Beroende på vilket belopp som ansökan gäller så skiljer sig inkomstkravet åt och då Directo.se inte lånar ut några pengar själva utan enbart förmedlar lån mellan låntagare och långivare så ställer varje långivare sina egna krav. Men om man uppfyller de generella krav som Directo.se har så kan man oftast få ett privatlån beviljat. Beroende på belopp man ansöker om så kan man som potentiell låntagare antingen bli beviljad lånet eller få ett erbjudande om att låna ett lägre belopp. Det gör att man enkelt får en möjlighet att se precis vilka låneerbjudanden man kan få och man kan vara rätt säker på att man inte kommer att få ett bättre låneerbjudande någon annanstans.

Nackdelar med Directo.se
Då Directo.se inte är en långivare utan en låneförmedlare så finns det egentligen inga nackdelar med att använda sig av deras tjänst. I värsta fall så hittar man inget lån men det hade man inte gjort om man gjort varje ansökan direkt till långivaren heller utan enbart fått en massa onödiga förfrågningar hos UC. Därför är en låneförmedlare som Directo.se det enklaste och smidigaste sättet att hitta lån och krediter utan att det blir några större problem i framtiden.

Då bankerna och finansinstituten tävlar mot varandra för att erbjuda den lägsta räntan så kan en resursstark låntagare få ett mycket bättre lån än personen hade fått annars. Men den enda egentliga nackdelen som finns är att Directo.se inte samarbetar med alla finansinstitut och banker i Sverige även om de gör detta med majoriteten. Det betyder att en låntagare kan missa en långivare som kanske varit bättre men det är väldigt osannolikt.

Sammanfattning
Directo.se är en låneförmedlare som gör det möjligt att få hjälp att ansöka om ett privatlån på upp till 500 000 kr med en maximal löptid på 15 år. Det gör att oavsett vilka behov man som låntagare har av sitt privatlån så finns det en möjlighet att Directo.se kan hjälpa till och hitta en långivare som passar. Då Directo.se inte lånar ut några pengar utan enbart förmedlar ett lån mellan låntagare och långivare så underlättar detta hela lån processen då det enbart behövs en ansökan och en kreditupplysning. Därefter så sköter Directo.se hela processen och inom 24 timmar så har man en lista på de långivare som är villiga att låna ut pengar och till vilken ränta som de är villiga att göra det för. På det sättet så kan en låntagare enkelt få en klar översikt över vilken långivare som erbjuder lägst ränta på ett sätt som en låntagare inte kan få om personen letat efter ett privatlån själv.