Upp till 500 000:-
Samla dyra lån
Svar inom 24h
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 500 000:-
Svar inom 7 minuter
Samla tidigare lån
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 350 000:-
Dubbel bonus med Ica kort
Lös dyra krediter
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 500 000:-
Samla lån
Ingen säkerhet
Läs mer
Gratis ansökan

Det är nog inte många som inte känner till ICA även om de kanske inte känner till att de även driver en bank utöver sina matvarubutiker. Men ICA banken är trots grunden för företaget en väldigt använd och pålitlig bank som funnits under en relativt lång tid och som förmedlat lån och krediter sedan starten. ICA banken erbjuder sina låntagare ett flexibelt lån på mellan 20 000 kr och 350 000 kr med en valbar löptid beroende på belopp på mellan 3 och 12 år. Även om det inte är så vanligt att den lägsta löptiden är på hela 3 år så är det trots detta en väldigt bra bank för privatlån. Räntan ligger på väldigt låga nivåer och då ICA banken är en så pass stor bank numera så är det en bank som verkligen är anpassad för att ansöka om privatlån.

Då ICA banken erbjuder en förmånlig ränta så är det en långivare som en person som letar efter ett privatlån ska kontrollera. Om låntagaren uppfyller de krav som ICA banken ställer så är en ansökan om ett privatlån något som verkligen kan rekommenderas. En låntagare kan även teckna ett låneskydd om något oväntat skulle hända som till exempel arbetslöshet eller sjukdom som skulle påverka låntagarens ekonomi så att de inte kan betala tillbaka på lånet. Det är något som inte alla långivare erbjuder sina låntagare och om man har möjligheten att teckna en sådan tilläggsförsäkring så är det verkligen att rekommendera.

Betalningsanmärkningar
ICA banken tillåter inte att deras låntagare har betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. En ansökan från en person med det ena eller det andra kommer inte att bli beviljad oavsett hur litet beloppet är på eller om betalningsanmärkningen är på väg att försvinna. Om man som potentiell låntagare har möjligheten att vänta med att ansöka om ett privatlån hos ICA banken tills betalningsanmärkningarna försvunnit så är det att rekommendera. ICA banken håller helt enkelt väldigt låga räntor som gör det värt att försöka att få ett privatlån beviljat av den här banken.

Om det är för lång tid kvar till betalningsanmärkningarna försvinner så behöver man inte ansöka om ett privatlån hos ICA banken då det inte finns någon gråzon utan alla ansökningar där sökanden har betalningsanmärkningar blir nekade.

UC
ICA banken använder sig av Upplysningscentralen för sina kreditupplysningar. Något som i stort sett alla långivare inom privatlån gör. Men om man inte har allt för många förfrågningar hos Upplysningscentralen så ska detta inte vara några problem men se till att läsa igenom de krav som ICA banken ställer på sina låntagare så att du vet om du har möjligheten att få ett privatlån beviljat innan du ansöker. På det sättet så undviker man att få alltför många onödiga förfrågningar då detta kan påverka möjligheten att få ett lån beviljat i framtiden. Många långivare ser nämligen alltför många förfrågningar som ett riskbeteende och undviker att låna ut pengar om de ser detta.
Så läs kraven som ICA banken ställer på sina låntagare innan du ansöker om ett privatlån hos ICA banken.

Krav för att få låna pengar
ICA banken ställer följande generella krav för att bevilja ett privatlån:
Minst 18 år gammal
Inkomst från tjänst eller pension
Inga betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten

Baserat på vilket belopp som ansökan gäller så kan det finnas en del skillnader mellan vilka krav som ICA banken ställer. Vid lägre belopp så är kraven på inkomst lägre och det omvända vid större belopp. Det kan även finnas andra krav eller riktlinjer som ICA banken följer för att veta om ett privatlån ska bli beviljat eller inte. Men rent generellt så har man en möjlighet att få sin ansökan beviljad så länge som man uppfyller de ovannämnda kraven.

Det enda problemet som kan uppstå om man nyligen fått en högre lön än vad som finns på deklarationen är att man får uppge detta och det kan behövas ett intyg eller kontrakt som skickas in för att bekräfta detta. I övrigt så finns det väldigt få problem med att ansöka om ett privatlån hos ICA banken och så länge som man har en inkomst och inte har några betalningsanmärkningar så får man troligtvis ett privatlån beviljat.

Nackdelar med ICA banken
Det finns egentligen inga nackdelar med att låna pengar hos ICA banken då de har en väldigt låg och individuell ränta som anpassas efter låntagarens situation. Det finns inga konstiga regler och så länge som en potentiell låntagare inte har betalningsanmärkningar så finns det nästan inga problem att få ett privatlån beviljat.

Handläggningstiden på ansökningar som inkommer till ICA banken är väldigt kort och man får oftast ett besked direkt på skärmen om man fått lånet beviljat eller inte. Det kan ibland krävas att man skickar in en del dokumentation om det är som så att man nu tjänar mer än tidigare år.

Sammanfattning
ICA banken är en bra och trovärdig bank som erbjuder lån på mellan 20 000 kr och 350 000 kr med en löptid på mellan 3 år och 12 år. Även om det är ovanligt att den minsta löptiden är på 3 år så kan man lösa lånet i förtid. ICA banken har inte några konstiga regler eller annat konstigt utan det enda som är ett direkt hinder för att få låna pengar hos ICA banken är att man som låntagare har betalningsanmärkningar. Om man saknar sådana och har en fast inkomst så får man nästan garanterat ett privatlån hos ICA banken.

Inkomstkrav kan däremot skilja sig åt mellan de olika beloppen och rent generellt så behöver man ha en väldigt hög årsinkomst för att få den största summan beviljad. Ansökningsprocessen och handläggningstiden är båda väldigt snabba och enkla hos ICA banken och pengarna finns oftast på kontot inom ett par dagar från det att alla papper har inkommit till banken. Så om man som potentiell låntagare har möjligheten att ansöka om ett privatlån hos ICA banken så är det verkligen att rekommendera då det helt enkelt är ett mycket bra privatlån som håller en väldigt låg ränta.