Upp till 500 000:-
Samla dyra lån
Svar inom 24h
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 500 000:-
Svar inom 7 minuter
Samla tidigare lån
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 350 000:-
Dubbel bonus med Ica kort
Lös dyra krediter
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 500 000:-
Samla lån
Ingen säkerhet
Läs mer
Gratis ansökan

Lendo är en oberoende konsumentkreditrådgivning som inte lånar ut pengar utan istället förmedlar och samlar in information så att en låntagare enklare kan få en översikt över vilka låneerbjudanden som personen kan få. Det betyder i korthet att Lendo hjälper en låntagare att få en översikt över från vilka banker och finansinstitut som låntagaren kan få ett lån. Lendo samarbetar med nästan alla Sveriges stora banker och finansinstitut så att man som låntagare kan få en mycket bättre översikt över vilka lånemöjligheter som finns.

Det här gör även att en låntagare får en mycket större chans att faktiskt hitta ett bra och prisvärt privatlån på ett sätt som inte varit möjligt om låntagaren själv hade letat och jämfört. Framförallt så är det riktiga låneerbjudanden som Lendo ger till låntagaren och inte bara en exempelränta som inte säger så mycket om vilken ränta som låntagaren faktiskt får. Men med hjälp av Lendo så får låntagaren en klar översikt och kan då enkelt välja det låneerbjudande som erbjuder låntagaren den lägsta möjliga räntan. Även för personer som vanligtvis kan ha problem att få ett privatlån kan ta hjälp av Lendo för att hitta långivare som är villiga att låna ut pengar.

Betalningsanmärkningar
Lendo accepterar att en låntagare har betalningsanmärkningar så länge som de uppfyller de krav som Lendo har satt upp och är följande:
Minst 18 år gammal
Folkbokförd i Sverige i minst 1 år
Årsinkomst på minst 120 000 kr
Skuldfri hos Kronofogdemyndigheten i minst 6 månader

Det betyder att så länge som låntagaren uppfyller de här kraven så finns det en möjlighet att Lendo kan hjälpa till och hitta en eller flera långivare. Beroende på vilket belopp som låneansökan gäller så finns det andra och mer specifika krav beroende på låntagarens situation och vilka banker eller finansinstitut som det gäller. Men så länge som låntagaren uppfyller de här kraven så ska det inte finnas några svårigheter att hitta ett privatlån trots att låntagaren har betalningsanmärkningar.

Men det är väldigt viktigt att man har varit skuldfri hos Kronofogdemyndigheten i minst 6 månader annars kommer man inte få någon hjälp. Det betyder inte korthet att inget skuldsaldo får ha funnits hos Kronofogden det senaste halvåret och om man är osäker på att 6 månader gått så kan man alltid kontakta Kronofogden för mer information.

UC
Lendo använder sig av Upplysningscentralen för sina kreditupplysningar och det betyder att en förfrågan kommer att registreras för låneansökan. Men fördelen man får av att använda sig av en konsumentkreditförmedlare är att de enbart tar en kreditupplysning men man ansöker samtidigt till alla deras samarbetspartners. Det betyder att man kan få en kopia hem där det står att de här bankerna och finansinstituten har fått ta del av informationen men det är enbart en kreditupplysning som görs. Något som väsentligt underlättar för en person som redan känner att de kanske har för många förfrågningar hos UC redan.

Det är viktigare än vad man kan tro att inte ha för många kreditupplysningar hos Upplysningscentralen då det kan påverka en persons möjligheter att bli beviljad ett privatlån om det finns för många. Det ses nämligen som en stor varningsklocka och det är en av anledningarna till att man alltid ska kontrollera vilka krav som långivaren ställer så att man inte ansöker om lån man inte kan bli beviljad.

Krav för att få låna pengar
Lendo ställer följande krav för att kunna hjälpa en låntagare att få ett lån:
För under 30 000 kr:
Minst 18 år gammal
Folkbokförd i Sverige i minst 1 år
Fast inkomst från tjänst eller pension
Årsinkomst på minst 100 000 kr
Skuldfri hos Kronofogdemyndigheten i minst 6 månader
Beroende på vilken långivare som det gäller så kan det finnas andra krav och det här är de generella kraven som Lendo kräver att man ska uppfylla för att de ska kunna hjälpa en person att få ett lån på under 30 000 kr.
För över 30 000 kr:
Minst 18 år gammal
Folkbokförd i Sverige i minst 1 år
Fast inkomst från tjänst eller pension
Årsinkomst på minst 110 000 kr
Skuldfri hos Kronofogdemyndigheten i minst 6 månader

Varje långivare och finansinstitut har sina egna regler och krav för att de ska bevilja en ansökan och de krav som Lendo ställer är de som är ett måste för låntagaren att uppfylla för att det ska finnas en möjlighet att få ett lån beviljat. Beroende på vilket belopp som ansökan gäller så kan det även krävas en mycket högre årsinkomst än den som är satt i de generella kraven.

Nackdelar med Lendo
Då Lendo är en låneförmedling eller konsumentkreditförmedling så finns det väldigt få nackdelar med att använda sig av Lendo utan främst fördelar. Men det finns alltid en risk att man missar en långivare då Lendo inte samarbetar med alla långivare på den svenska marknaden. Men för en potentiell låntagare som använder sig av Lendo så finns det framförallt fördelar med att få en klar översikt och även möjligheten att ansöka hos alla Lendos samarbetspartners med en enda kreditupplysning. Något som man inte kan göra på något annat sätt än genom en sådan här förmedlingstjänst.

Sammanfattning
För att sammanfatta Lendo så är det ett utmärkt sätt för människor att enkelt ansöka om ett privatlån och även få en klar översikt över vilka valmöjligheter som finns. Med hjälp av Lendo så slipper en potentiell låntagare att leta runt på nätet och jämföra den effektiva räntan. Hos Lendo får man nämligen den faktiska räntan som man kommer att få betala och då kan man enkelt välja det privatlån som är bäst.
Lendo står under Finansinspektionens tillsyn och de har licens för att bedriva låneförmedling och har klarat alla krav som finns för att kunna bedriva den verksamheten. Så man kan som potentiell låntagare vara säker på att man får korrekt information och dessutom får man som sagt en mycket bättre översikt än om man jämfört långivarna själv. De krav som Lendo ställer är inte ett krav för att få använda sig av Lendo utan för att man ska kunna ha en möjlighet att få ett lån beviljat.