Upp till 500 000:-
Samla dyra lån
Svar inom 24h
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 500 000:-
Svar inom 7 minuter
Samla tidigare lån
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 350 000:-
Dubbel bonus med Ica kort
Lös dyra krediter
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 500 000:-
Samla lån
Ingen säkerhet
Läs mer
Gratis ansökan

Marginalen Bank erbjuder ett privatlån till sina låntagare på mellan 25 000 kr och 350 000 kr med en valbar löptid på mellan 2 och 12 år. Beroende på vilket val som låntagaren gör så ändrar det kostnaden för lånet och självklart hur snabbt lånet kommer att bli återbetalat. Med hjälp av Marginalen Banks privatlån så kan en vanlig låntagare enkelt hitta ett privatlån med en relativt låg ränta och där hela ansökningsprocessen går väldigt fort.

En låntagare kommer troligtvis att få svar direkt efter att ansökan har gjorts då alla kontroller sker automatiskt. Något som underlättar för en låntagare att kunna planera och även göra det möjligt för en låntagare att ha pengarna på kontot snabbare. Marginalen Bank har ett av de högre utlåningsbeloppen som finns på marknaden vid skrivande stund även om löptiden är relativt normal. Då Marginalen Bank är en känd långivare som funnits under en lång tid på den svenska marknaden så finns det en extra trygghet i det för en låntagare som inte behöver oroa sig över om bankens finansiella situation kan påverka låntagarens lån. Med Marginalen Bank så får man helt enkelt ett prisvärt och bra privatlån som passar nästan alla så länge som låntagaren uppfyller de krav som långivaren ställer.

Betalningsanmärkningar
Marginalen Bank tillåter inte att deras låntagare har betalningsanmärkningar och det spelar ingen roll hur lång tid som gått sedan låntagaren fick sin betalningsanmärkning. Så länge som den finns registrerad så kommer inga ansökningar att beviljas av Marginalen Bank. Detsamma gäller om låntagaren har ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten då det inte är något som Marginalen Bank accepterar.
Så om man som låntagare känner till att man har antingen betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden så behöver man inte ansöka om ett lån hos Marginalen Bank. Men om man har möjligheten att vänta tills betalningsanmärkningarna försvinner så är Marginalen bank ett väldigt bra alternativ för att låna pengar och håller en väldigt bra ränta.

UC
Marginalen bank använder sig av Upplysningscentralen för alla kreditupplysningar som görs och det oavsett vilken summa som ansökan gäller. Det betyder att en förfrågan kommer att registreras hos Upplysningscentralen för varje låneansökan som låntagaren gör hos Marginalen Bank.
Så om man är osäker på om man uppfyller kraven som Marginalen Bank ställer på sina låntagare så är det viktigt att man kontrollerar detta innan man gör en ansökan. På det sättet så undviker man onödiga förfrågningar hos Upplysningscentralen då det kan påverka möjligheten att få ett lån beviljat om man har för många förfrågningar registrerade. De försvinner inte heller så snabbt så det är bättre att kontrollera att man som låntagare har möjligheten att få ett lån beviljat innan man ansöker.

Krav för att få låna pengar
Marginalen Bank ställer följande generella krav på sina låntagare:
Minst 20 år gammal
Inga betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
Årsinkomst på minst 150 000 kr

Beroende på vilket belopp som ansökan gäller så kan Marginalen Bank ställa andra krav på sina låntagare för det privatlån som ansökan gäller. Därför är det svårt att generalisera mer än vad vi har gjort ovanför men om man uppfyller de generella kraven som Marginalen Bank ställer så har man möjligheten att få ett lån beviljat. Det kan däremot betyda att man kanske inte får låna så mycket pengar som ansökan gäller utan kanske ett mindre belopp.

Det kan även finnas andra mer specifika krav beroende på låntagarens finansiella situation som kan spela in och försvåra ansökningsprocessen och som vi nämnt så kan antalet förfrågningar hos UC påverka möjligheten att få ett lån beviljat. Därför ska man tänka över varje ansökan man gör hos olika långivare och undvika att ansöka om ett lån där man inte har en möjlighet att få det lånet beviljat.
Marginalen Bank kräver även att låntagaren fysiskt skriver under låneavtalet och det går inte att använda sig av e-legitimation för att skriva under detta.

Nackdelar med Marginalen Bank
Marginalen bank tillåter inte att låntagaren har betalningsanmärkningar och de har även en högre lägsta ålder än andra långivare. Med det sagt så är Marginalen Bank en utmärkt långivare som trots en del nackdelar fortfarande håller en väldigt låg ränta och förmånliga villkor för sina privatlån. Men om man är under 20 år eller har betalningsanmärkningar så är Marginalen Bank inte den rätta långivaren.
En annan nackdel är att låntagaren måste låna minst 25 000 kr och det finns ingen möjlighet att få ett privatlån som är lägre än det och den minsta löptiden är på 2 år. Men det är inte speciellt stora nackdelar och gör att man kan använda sig av Marginalen Bank för nästan alla typer av lån.

Marginalen Bank erbjuder inte sina låntagare möjligheten att skriva under låneavtalet med e-legitimation. Men det är än så länge inte speciellt vanligt bland långivare inom privatlån att de tillhandahåller den möjligheten ännu.

Sammanfattning
Marginalen Bank är en utmärkt bank för privatlån så länge som man har en ordnad ekonomi och inte har några betalningsanmärkningar eller allt för många förfrågningar hos UC. Privatlånet som Marginalen Bank erbjuder är mellan 25 000 kr och 350 000 kr med en löptid på mellan 2 och 12 år.

Marginalen Bank håller även en väldigt låg ränta jämfört med många andra banker och det är rent generellt en väldigt bra långivare. Så länge som man uppfyller de generella kraven så brukar det sällan bli några problem att få ett privatlån beviljat och räntan sätts individuellt efter varje låntagares förutsättningar.

Däremot så är det inte en bank för personer som är yngre än 20 år och det är heller inte möjligt att låna pengar hos Marginalen Bank om man inte uppfyller det inkomstkrav som de har satt som en lägsta nivå. Men om man funderar på om man har en möjlighet att få ett privatlån beviljat och känner sig osäker på om man uppfyller alla de krav som Marginalen Bank ställer så har de en utmärkt kundservice som man kan vända sig till. Då de är kompetenta och kan svara på nästan alla frågor så rekommenderas det om man är osäker.