Upp till 500 000:-
Samla dyra lån
Svar inom 24h
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 500 000:-
Svar inom 7 minuter
Samla tidigare lån
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 350 000:-
Dubbel bonus med Ica kort
Lös dyra krediter
Läs mer
Gratis ansökan
Upp till 500 000:-
Samla lån
Ingen säkerhet
Läs mer
Gratis ansökan

Att hitta privatlån kan ibland vara en utmaning som inte alltid är den enklaste om man vill ha ett privatlån med låga räntor och dessutom på det belopp och den löptid som man vill ha. Därför finns det Zmarta.se som är en jämförelsetjänst som hjälper en potentiell låntagare att hitta det bästa lånet som en person kan få beviljat utan att det kommer krävas mer än en enda kreditupplysning.

För Zmarta.se fungerar som så att med hjälp av en persons personnummer så tar de in låneerbjudanden från alla banker och finansinstitut som de samarbetar med för att hitta det lånet som är det bästa för just den personen. Det krävs inte mycket för att få hjälp av Zmarta.se och det är en helt kostnadsfri tjänst där erfaren personal hjälper en att hitta det bästa privatlånet. Zmarta.se samarbetar vid skrivande stund med fler än 20 olika banker och finansinstitut så en ansökan hos Zmarta.se motsvarar att skicka 20 ansökningar men de hanterar hela processen åt en och ser till att du får det bästa lånet med den lägsta räntan. Det gör att man enkelt kan använda sig av Zmarta.se för att undvika alltför många förfrågningar hos Upplysningscentralen för att få det bästa lånet man bara kan.

Betalningsanmärkningar
Då Zmarta.se inte gör någon utlåning själv utan samarbetar med andra banker och finansinstitut så kan även personer med betalningsanmärkningar ansöka om privatlån hos Zmarta.se och de kommer försöka se till att hitta en långivare som accepterar detta. Det gör att man enkelt med hjälp av Zmarta.se kommer att kunna få en möjlighet att låna pengar även om man haft tidigare problem och om man vill kunna samla lån och krediter i ett enda lån så är Zmarta.se ett väldigt bra alternativ för detta. Men rent generellt så är det alltid svårare att hitta ett privatlån om man har betalningsanmärkningar men Zmarta.se samarbetar med ett par långivare som tillåter att deras låntagare har betalningsanmärkningar så länge som låntagaren inte har ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten då det inte finns några långivare som accepterar detta. Så om man har ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten, oavsett hur litet eller stort det skuldsaldot är så kommer man inte få ett lån beviljat. Men så länge som man har en ordnad privatekonomi utöver sina betalningsanmärkningar så finns det sällan några problem med att hitta en långivare inom privatlån som är villig att låna ut pengar.

UC
Zmarta.se använder sig av Upplysningscentralen för sina kreditupplysningar och det gör att en förfrågan kommer att registreras där. Men den största skillnaden man upplever när man ansöker om ett lån med hjälp av Zmarta.se istället för individuella långivare är att det enbart krävs en enda kreditupplysning för att ansöka om lån hos alla deras samarbetspartners. Något som verkligen kan underlätta om man redan från början har en del förfrågningar hos UC. Även för mindre lån så använder sig Zmarta.se av Upplysningscentralen även om långivaren kanske inte hade gjort det så om man vet att man kan bli beviljad ett mindre lån och inte vill ha en förfrågan hos Upplysningscentralen så kanske Zmarta.se inte är rätt val för dig. Men det finns ytterst få långivare inom privatlån som inte använder sig av Upplysningscentralen för sina kreditupplysningar och därför är det svårt att hitta en som inte gör det.

Krav för att få låna pengar
Då Zmarta.se inte lånar ut några pengar själva utan är en konsumentkreditförmedling så kan det vara svårt att säga vilka krav som kan finnas då varje långivare som de samarbetar med har sina egna krav. Men för att kunna bli beviljad ett lån så krävs det generellt:
Minst 18 år gammal
Folkbokförd i Sverige med svenskt personnummer
Inkomst av något slag

Då Zmarta.se inte lånar ut pengar utan sammankopplar en långivare med en låntagare så kan man inte säga mer om deras krav än de vi ställt upp ovanför. Men det kommer självklart att finnas mer specifika krav för att bli beviljad ett lån som vi inte tänkt på eller som beror på vilken långivare som det gäller.

Det finns alltid svårigheter att få ett lån beviljat om man har betalningsanmärkningar och om man dessutom har en väldigt låg inkomst så kan det bli ännu svårare att få sin ansökan beviljad. Men då Zmarta.se jämför och låter olika banker och finansinstitut bjuda över varandra för att du ska bli deras kund så har man en större möjlighet att hitta en långivare om man använder sig av Zmarta.se än om man letar runt på nätet själv.

Beroende på vilket belopp det är som man vill låna så kommer inkomstkraven att skilja sig markant och om man vet att man har en låg inkomst och vill låna ett större belopp så måste man vara medveten om att det kan bli väldigt svårt. Därför ska man alltid tänka över exakt hur mycket pengar det är man egentligen behöver så man inte ansöker om mer än vad man verkligen behöver.

Nackdelar med Zmarta.se
Det finns egentligen inga nackdelar med att använda sig av Zmarta.se då de jämför och ser till att du kommer att få det bästa lånet som du kan få hos någon av deras samarbetspartners. På det sättet undviker man att ta ett för dyrt lån jämfört mot om man själv letat runt efter en långivare. Man kan enkelt och smidigt hitta olika långivare som är villiga att låna ut pengar och man får även en möjlighet att kunna välja mellan dessa.

Sammanfattning
Zmarta.se är som sagt inte en långivare utan förmedlar lån mellan långivare och låntagare och ser till att låntagaren får den lägsta möjliga räntan som de kan få. Därför så är Zmarta.se ett väldigt bra sätt att hitta just det lånet som passar låntagaren utan att det krävs en massa ansökningar eller att den potentiella låntagaren letar runt på nätet efter en massa information. Zmarta.se sköter nämligen allt sådant åt låntagaren och ger låntagaren en möjlighet att själv välja mellan olika låneerbjudanden på ett enkelt och överskådligt sätt. På det sättet kan en låntagare hitta ett privatlån med en mycket lägre ränta än de annars kunnat få.